Gaffelsplitter - en ny julesmåkage

SØDKARTOFFEL-SUPPE

soedkartoffelsuppe
Denne her suppe er både spicy og supernem – og derfor gode til vinterens korte kolde aftener, hvor der skal aftensmad på bordet i en ruf (og oplagt til lidt afveksling fra den federe og tunge julemad)!

Hovedingrediensen (eller en af dem) er den søde kartoffel, der så småt er ved at finde sin vej ind i mit hjerte.

  • 3 store søde kartofler
  • 3 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 6 dl god grøntsagsbouillon
  • 0,5 – 1 dl piskefløde
  • Salt, peber og cajunkrydderi (eller blanding af fx paprika, chili og spidskommen)
  • Olivenolie eller kokosolie

 

Start med at skræl kartofler og gulerødder, og pil løget. Alle grøntsager hakkes i grove tern og steges i olien i en mellemstor gryde for rimelig høj varme. Supplér med salt, peber og krydderier og rør jævnligt, så grøntsagerne ikke sætter sig fast. Når løgene begynder at blive klare, tilsættes bouillonen og suppen får lov til at simre i en lille halv times tid.

Efter den lille halve time tjekkes det om grøntsagerne er blevet møre. Er de det, er det bare om at smide en stavblender i herligheden og blende til suppen er glat og god. Hæld dit skævt piskefløde i suppen, smag efter og vurdér om der skal lidt mere af det ene eller andet i. Kog hurtigt op – og så er der ellers klar til servering. Bliver denne omgang for vegetarisk for dig, så vil det passe mægtigt godt med lidt god chorizo stegt i tern som topping til suppen!

soedkartoffelsuppe2

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaffelsplitter - en ny julesmåkage