QUINOA-CORN FRITTERS

HJEMMELAVEDE CHICKEN NUGGETS

chickennuggets2
Efter at have fået indkøbt en ualmindelig stor pakke cornflakes og køleskabet desuden indeholdte en liter kærnemælk, der var meget tæt på sidste holdbarhedsdato, slog det mig, at det vist er noget med, at cornflakes (også) er godt til panering – og at kærnemælk er godt til at marinere kylling – lidt a la, når man i det indiske køkken bruger yoghurt. Derfor blev min kæreste sendt til slagteren efter gode kyllingbryster – og så stod den ellers på eksperimenteren udi hjemmelavede chicken nuggets.

Og DET kan jeg altså godt anbefale andre at efterligne – det er klasser bedre end take away løsningen – og egentlig ikke særlig omstændigt, hvis bare man har tid til at forberede sig lidt.

Ingredienser: 

  • Kyllingbryst – ca. 1 stk per næse
  • Kærnemælk – ca. 3 dl til to bryster
  • Cornflakes (et par håndfulde)
  • Panko – eller gourmetrasp (samme mængde som corn flakes)
  • Salt, peber, paprika
  • Smagsneutral olie og smør til at stege i
  • Tilbehør – fx en god hjemmelavet coleslaw og sursød-sauce til at dyppe dine nuggets i.

Fremgangsmåde:
Start med at skær kyllingebrysterne i mindre stykker på tværs af brystet. Læg dem derefter i en skål og dæk med kærnemælk. Dæk skålen til og sæt på køl i min. to timer. Mens kyllingbrysterne trækker i kærnemælken, kan du passende gøre paneringen klar. Tag dine håndfulde cornflakes og smid dem i en blenderskål og giv dem en ordentlig omgang, så de pulveriseres. Har du ikke en blender, så kan du snildt gøre det samme ved at smide cornflakes i en plastikpose og give dem en ordentlig tur med en kagerulle.

Når dine cornflakes er kvast, blandes de med raspen og blandingen krydres med salt, peber og lidt paprika.

Og når du så er klar til at lave din aftensmad, så tager du kyllingerne ud af køleren og op af kærnemælken. En efter en dyppes kyllingstykkerne i paneringen, så de er godt dækket af panering alle steder, og lægges på et fad, klar til stegning.

Hæld en god skævt smagsneutral olie og en klat smør i en god pande/lavsidet gryde, og steg de panerede kyllingbryster i fedtstoffet. Først for høj varme, så stykkerne bruner, og derefter for medium varme – i alt ca. 3-4 minutter på hver side. Smid stykkerne på et nyt fad belagt med køkkenrulle for at suge det værste af fedtet.

Servér herefter de ualmindeligt saftige og crunchy chicken nuggets med dit ønskede tilbehør. Jeg lavede en coleslaw af gulerødder og spidskål og en sursød dressing bestående af en rest tomat relish fra Aarstiderne mikset sammen med lidt ketchup, æblecidereddike, tabasco og sirup.

chickennuggetschickennuggets3chickennuggets4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

QUINOA-CORN FRITTERS