Christels fremragende fiskefad

Hjemmelavede sandwich to-go-go

Af Emilie

Da turen gik til Berlin her i sommerferien, blev vi lokket i pensionistfælden og valgte at tage bussen derned – det var simpelthen så billigt! Faktisk billigere end hvis kære DSB skulle have fragtet os til Århus fx… Det er altså lidt skørt!

Nå, men når man sådan har 8 timer foran sig i en bus, er det jo om at have en god madpakke med, så L, K og jeg fordelte indsatsen imellem os og jeg fik opgaven med at flække nogle køre-sandwich sammen til turen. Sandwich kan jo bestå af tusinde forskellige ting, men efter års madpakke-erfaringer fra diverse uddannelser, er jeg kommet frem til at fx tomater og tun er no-go i sandwiches to-go. Det blir altid noget være smat og brødet blir blødt og sjasket – og det er altså en trist affære. Efter grundige overvejelser valgte jeg derfor to sandwich-varianter, der, hvis jeg selv skal sige det smagte ret godt og klarede køreturen fint.

Det blev til henholdsvis en karrykylling-avocado-mangochutneymayo sandwich og en parmaskinke-gedeost-basilikum-pesto sandwich. Begge versioner blev suppleret med lidt salat, røde snackpebre og skrællede udkernede agurker. Brødet blev leveret af Lagkagehuset (mod betaling naturligvis!) og var deres San Francisco Sourdough – som jeg ikke havde prøvet før, men var super godt.
I dagens anledning fik brødskiverne en ristning på en grillpande, så det lige fik lidt ekstra sprødhed med på vejen. Sandwichene krævede ikke meget tilberedning. Kyllingen blev stegt i karry og olivenolie på panden, og mangochutney + lidt karry og sweet chili sauce rørt op i en god mayo. De øvrige ingredienser var lige til at smide i sandwichene. Her er jeg igang med en sammenpakning af gedeoste-parmeskinke sandwichene.
Som bonusinfo kan jeg fortælle at sandwichene blev dobbeltindpakket a la bagels (eller i al fald den måde The Bagel Co. pakkede deres bagels ind i gamle dage, før priserne blev helt ublu og kvaliteten skrantende…), så det var nemt at hapse en enkelt halv sandwich og dermed smage begge varianter. Først pakkede jeg sandwichene ind i en omgang bagepapir og med en skarp køkkenkniv skar dem over på midten. Derefter en omgang sølvpapir stramt udenom – så holder formen fint under transporten.
Nåerrr ja – og fordi det jo ikke var sikkert at det var nok med en kylling- OG en parmaskinkesandwich til os hver, så havde jeg da også lige lavet de her enormt hyggelige ostemadder af god svensk prästost og bløde gode svenske hvedekager hjembragt fra en svensk Netto, der blev rippet på vej hjem fra kano-festlighederne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Christels fremragende fiskefad