SALAT MED JUL PÅ
Okay, det er måske liige tidligt nok med deciderede juleopskrifter (eller er det?), men denne måltidssalat fortjener altså spalteplads på bloggen asap, da den er ikke mindre end genial som alternativ jule-/vintermad.
Salaten er frisk og sprød med masser af mæthed og tyngde. Og så vender den julen lidt på hovedet! Jeg elsker julemaden og dens smage, men efter lidt for mange julefrokoster og andre julerelaterede arrangementer, hvor man skal være heldig hvis friske grøntsager er repræsenteret, bliver jeg big time kød- og fedttræt.
I denne salat er det netop de rå grønne vintersager, som man ofte kan savne, der er i fokus. Samtidig er anden også repræsenteret, da salaten er spicet op med stykker af anderillette.
Til to personers aftensmad – med en god rest til frokost dagen efter brugte jeg:
- Rødkål – 1/3 af et lille rødkålshoved
- 2 æbler
- 3 jordskokker
- En god håndfuld hasselnødder
- En håndfuld persille
- 1/3 granatæble
- Anderillette – to store spiseskefulde (kan erstattes med andekød eller måske nogle frikadunser eller lignende on the side
- Æblecidereddike og olivenolie samt urtesalt til det smager
Rødkål, æbler og jordskokker snittes tyndt. Jeg brugte mit mandolinjern. Hvis rødkålen stadig er lidt for grov, når den er snittet, så giv den en god omgang massage – det ordner noget af det trættende tyggearbejde for dig 🙂
Granatkernerne pilles ud af æblet, hasselnødderne hakkes og persillen ditto. Eddike og olie hældes over og det hele vendes rundt. Til sidst puttes anderilletten i salaten.
Haps!
Lyder som en lækker salat, som jeg egentlig godt kunne overveje til vores juleaften. Har egentlig aldrig overvejet at bruge rå jordskokker, men det skal da prøves.