BEARNAISE-KUREN

FORÅRSRULLER OG LÆKS SALAT

Photobucket

Fredag aften mødtes vi hos Emilie og pakkede bilen. De af jer, der følger os på fjæsen ved det selvfølgelig allerede: Weekenden har nemlig stået på blog-sommerhustur, hvor der er blevet stegt, braset og kogt løs! Det er simpelthen topmålet af hygge, når en hel weekend dedikeres til madnørderi og sommerhus-slappe-stemning.

Vi ankom til sommerhuset forholdsvist sent, men havde heldigvis købt ind hjemmefra og var klar til at gå i gang med det samme. Menuen stod på forårsruller med en asiatisk inspireret salat. Der var jo ingen grund til ikke at eksperimentere lidt, når man nu er i gang – og derfor blev det til både forårsruller af rispapir med oksekød og forårsruller af forårsrulledej med hakket svinekød.

Fyldet bestod af:

 • Finthakket løg
 • Finthakket svinekød/hakket oksekød
 • Fintsnittet hvidkål
 • Groftrevet gulerod
 • Finthakkede svampe (vi brugte portobellosvampe, men shitake eller judasøre kunne helt sikker også være et hit)
 • Korianderrod, galangarod, hvidløg og ingefær – alt sammen revet eller finthakket
 • Fiskesauce
 • Sortbønnepasta
 • Soya
 • Peber

Kød, grøntsager, galanga, hvidløg og ingefær blev stegt på panden og blandingen blev smagt til med sortbønnepasta, soya, fiskesauce og peber. Soya og fiskesauce giver god salt smag, men smag dig frem og se hvad du synes. Det skal lige pointeres, at rullerne sagtens kan laves mere basic uden diverse rødder og pastaer. Men det smager dejligt, som vi lavede dem 🙂

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kødblandingen blev lagt på dejen eller rispapiret. Rispapiret dyppes først i vand, så det bliver blødt og medgørligt. Rul evt. rispapirsrullerne på et viskestykke, hvis det bliver for sjasket. Rispapirsrullerne kan lukkes ved blot at folde fladerne over hinanden. Forårsrulledejen lukkes med vand, melklister eller pisket æg.

Photobucket

Photobucket

Det er ikke svært at rulle dem, men det kræver vist for os lidt øvelse før, at de bliver ensartede. Du kan se hvordan man ruller forårsruller her og her. Næste gang jeg selv skal lave dem – for oh yes, der bliver en næste gang! – vil jeg putte lidt mere fyld i, så der bliver mere fyld og mindre dej.

5 centimeters penge olie blev hældt i en høj pande (du kan også gå hele vejen og dybstege, eller holde igen og blot stege i en anelse olie – valget er dit!). Når du skal finde ud af om olien er varm nok, kan du stikke en tændstik ned i olien (svovlet opad, det skal ikke ned i olien). Hvis der kommer små bobler fra tændstikken, er olien klar. Hold blusset på moderat varme – der skal ikke bulderkoges her. Olie gør nas!

Forårsrullerne af rispapir var helt klart dem, der var sværest at stege. De flippede lidt ud og ville meget gerne hænge sammen. Dog lykkedes det os, at få alle undtagen én helskindede i gennem processen.

Rullerne af dej artede sig meget pænere. De var nemme at stege og nemme at se på, om de havde fået nok. Det er bare at holde øje med farven. Når de er blevet flot lysebrune er de klar. Rispapirsrullerne tog vi op, når de så tilpas crispy ud.

Alle rullerne blev lagt på køkkenrulle, så det overskydende fedtstof kunne blive suget op.

Photobucket

Til forårsrullerne lavede vi en grøn-i-grøn salat, som nok ikke ser ud af meget, men som virkelig var en vellykket følgesvend til rullernes sprøde fedme.

Salaten bestod af: 

 • 2 stk hjertesalat
 • 1 bundt koriander
 • 1 bundt mynte
 • et par håndfulde fine ærter
 • 2 avokadoer
 • Dressing af lime, olivenolie og revet ingefær
 • Grofthakkede saltede peanuts

Vi hakkede alt det grønne undtagen ærterne, blandede dressingen og vendte den i salaten. Til sidst smed vi peanuts ovenpå. En fin og forrygende salat, der virkelig kan anbefales!

Forårsruller og salat blev serveret med saltede edamamebønner og to slags dyp: soya og sød chili-ananas sauce. Dagen efter da resten af rullerne skulle spises, biksede vi en helt anden, men også vældig skøn asiatisk salat sammen. Coming up en af de næste dage!

Photobucket

Velbekoms!

 

11 kommentarer

 • Er det bare mig, eller har jeg misforstået det når jeg tror, at forårsruller i rispapir ikke skal steges men derimod spises rå? Ligesom i Vietnamesiske ruller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Maja
   Bestemt ikke. Normalt bruger man rispapiret til friske forårsruller, som spises rå. Det har vi bl.a. lavet her 🙂
   Men Emilie har været i Vietnam nogle måneder, hvorfra hun kunne rapportere, at vietnameserne også lavede stegte forårsruller ud af rispapiret. Så det måtte selvfølgelig prøves 🙂
   Jeg synes nu egentlig også, at de gør sig bedst rå – men det ved man jo ikke før man har testet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå okay, jeg havde bare aldrig set dem stegte 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Mums det ser godt ud – hvilke ruller smagte bedst? Hvis I altså kan vælge?! Jeg har nemlig heller aldrig stegt rispapirsrullerne, men det ser læks ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Dorte

   Tillader mig lige at svare på alles vegne – men tror vi var rimelig enige:). Kombien af rigtig forårsrulledej og oksekøds-fyldet var super! Det var som om at svinet (der var hjemmehakket) manglede lidt fedt, og rullerne af rispapir blev altså lidt klistrede i det – men de smager jo til gengæld mega godt hos de vietnamesiske restauranter, så måske de blot kræver lidt ekstra øvelse:)

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Det ser super lækkert ud, har lige et spørgsmål: Et sort bønnepasta det samme som hoisin sauce?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Stephanie. Nej det er det ikke, men vi må lige have Emilie på banen for at fortælle hvad det egentlig er for noget. Det var nemlig hendes køkkenskab det kom fra 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Stephanie – og så melder jeg mig også lige på banen:) Den sorte bønnepasta hedder vist mere officielt “black bean chili paste/sauce” og er en fin stærk salt olieret pasta med en konsistens a la curry paste. Jeg har købt den i det store thai-supermarked for enden af Istedgade, som Julie har berettet mere om her: https://ganeoggaffel.dk/2011/06/thaisupermarked-pa-istedgade/. Hvis du bor i København, kan vi stærkt anbefale at tage et smut forbi:)

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] her opstod ud af nogle rester fra gårsdagens forårsrullestegning (meget lig disse). Fyldet bestod af hhv. oksekød stegt i ingefær og lynstegt nakkekotelet – begge med hvidkål […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Hejsa.
  Hjemmelavede forårsruller er så lækre – dog har jeg kun prøvet at lave det med rispapir , så er nysgerrig om hvor i har fundet forårsrulledejen ??? 🙂
  Mvh Melissa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Melissa. Jeg er helt enig! Forårsrulledejen kan købes i mange grønthandlere og specialbutikker. Den ligger altid på frost, så det er i fryseboksene, du skal kigge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BEARNAISE-KUREN