ADVENTSKONKURRENCE #4: RIEDEL VINGLAS

BROMBÆR-LAKRIDS-KOMPOT

 photo kompot03_zps2cdde873.jpg

Som lovet kommer her en kvik opskrift på en nem brombær-lakrids-kompot, som fx kan bruges til klatkager, men lur mig om den ikke også vil være lækker på pandekager, en ostemad eller lignende.

Den er såre simpel og består af følgende tre ingredienser:

1 god håndfuld brombær – jeg brugte frosne
Vand til at dække bunden i en lille gryde
2 knivspidse sød lakridssirup fra Johan Bülow (smag dig frem)

 photo kompot01_zpse38f3291.jpg

Sådan gør du:

Kom brombær i en lille gryde, dæk bunden med vand og bring i kog til bærrene er kogt ud. Hjælp evt. på vej ved at mose lidt med en ske.

Smag kompotten til med lakridssirup. Jeg synes det fungerer bedst, når lakridsen kun lige titter frem i smagen og ellers bare giver en god “bund” til brombærsmagen.

Kom på glas og servér. Jeg lavede med vilje bare en lille portion, så der ikke behøves atamon eller anden ståhej for at forlænge holdbarheden. Derfor holder den nok kun et par dage, maks en uge i et rent lufttæt glas, men det er heldigvis nemt at se om der er kommet mug på eller ej.

 

3 kommentarer

 • Det ser ret lækkert ud:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det bare lækkert! Jeg skal begynde at lege lidt mere med lakrids. Elsker det, men er ikke så god til at bruge det selv. God dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Milana. Nej jeg har heller ikke været så god til at bruge lakrids. Synes også ofte at det overdøver de andre smage, så det er noget med at prøve sig frem. Da vi besøgte Bülows fabrik, fortalte en kok, at han tit brugte det i stedet for peber. Det kan man måske tænke lidt ud fra, når man vil forsøge sig med lakrids i fremtiden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSKONKURRENCE #4: RIEDEL VINGLAS