BROMBÆR-LAKRIDS-KOMPOT
Som lovet kommer her en kvik opskrift på en nem brombær-lakrids-kompot, som fx kan bruges til klatkager, men lur mig om den ikke også vil være lækker på pandekager, en ostemad eller lignende.
Den er såre simpel og består af følgende tre ingredienser:
1 god håndfuld brombær – jeg brugte frosne
Vand til at dække bunden i en lille gryde
2 knivspidse sød lakridssirup fra Johan Bülow (smag dig frem)
Sådan gør du:
Kom brombær i en lille gryde, dæk bunden med vand og bring i kog til bærrene er kogt ud. Hjælp evt. på vej ved at mose lidt med en ske.
Smag kompotten til med lakridssirup. Jeg synes det fungerer bedst, når lakridsen kun lige titter frem i smagen og ellers bare giver en god “bund” til brombærsmagen.
Kom på glas og servér. Jeg lavede med vilje bare en lille portion, så der ikke behøves atamon eller anden ståhej for at forlænge holdbarheden. Derfor holder den nok kun et par dage, maks en uge i et rent lufttæt glas, men det er heldigvis nemt at se om der er kommet mug på eller ej.
Det ser ret lækkert ud:)