KVINDE, KEND DIT (KØBE)RUGBRØD

MELD DIG SOM INDSAMLER – DET GIVER EN GOD FORNEMMELSE I MAVEN

 photo folkekirkensnodhjaelp2_zpsbbdf894f.jpgVi her på Gane & Gaffel elsker jo som bekendt mad – det er vist ikke nogen hemmelighed. Faktisk er “madglæde” det ord vi altid vender tilbage til, når vi skal beskrive vores blogs fokus og drivkraft.

Men én ting er at nyde den mad man spiser og dyrke madglæden, en anden ting er at sætte pris på maden og at være taknemmelig for den. Forleden fik vi en mail fra Folkekirkens Nødhjælp, der satte vores egen madglæde i perspektiv. For nok nyder vi maden og det at spise, men samtidig tager vi den jo (heldigvis) også for givet.

Det er der desværre stadig svimlende 842 millioner mennesker på verdensplan, der ikke gør. De sulter nemlig. Av. Verdens ledere lovede i 2000 hinanden at halvere antallet af mennesker, der lever med sult inden 2015. Den gode nyhed er, at det godt kan nås. Sult kan stoppes. Med bl.a. investeringer i bedre dyrkning af jorden og sikring af retten til at eje jord er der sket en positiv udvikling i bl.a. Etiopien, som er Folkekirkens Nødhjælps fokus for indsamlingen i 2014. Fra 1995 til 2010 er andelen af etiopere der sulter faldet fra 28% til 21%. Indsatsen virker, men den gode udvikling skal op i fart.

Og det er her du kommer ind i billedet. Du kan nemlig melde dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælps store landsindsamling søndag d. 9. marts 2014. Pengene der indsamles går til Folkekirkens Nødhjælp og deres lokale partneres arbejde med at ruste Etiopiens befolkningen på landet til at kunne producere tilstrækkelig mad til sig selv og deres familier og til at tackle klimaforandringerne.

I 2013 var i alt ca. 20.000 indsamlere på gaden – og det nytter. På 2-3 timer kan du typisk samle omkring 1000 kr. ind. Og som Folkekirkens Nødhjælp så fint selv siger det, så giver det en god fornemmelse i maven!

Du kan læse mere her og melde dig som indsamler her.

Dette indlæg er sponsoreret, men er som altid et udtryk for vores egne holdninger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KVINDE, KEND DIT (KØBE)RUGBRØD