TIP: FLØDEBOLLER PÅ FROST
I min pure ungdom stod jeg bag disken i den lokale kiosk for at tjene lidt til det søde gymnasieliv. Når jeg ikke lige langede smøger, oddset og slik over disken – eller spiste gulerodsboller eller pastaret nr 100 fra hhv bageren og pizzeriaet ved siden af – gik min tid med at fylde op og lege legen “Kan det fryses”. Der var jo oceaner af slik til rådighed plus et par frysere til is og jeg havde fundet ud af, at nogle ting bare bliver bedre af at være frosne. Noget af det allerbedste var sådan nogle skumfidus-stænger i pastelfarver. Når de fryses bliver de nemligt helt hårde og “skøre” i konsistensen. Det vil sige, at de knækker, så snart du bider i dem. Og så tør de ligesom op i munden på dig bliver seje at tygge i. Finder du sådan en skumfidus (det dur ikke med de hvide rocky mountains, kan jeg fortælle), så gør dig selv den tjeneste at prøve det af!
Nåh, men en anden ting der har gavn af en tur på frys er flødeboller! En dag jeg rundede Irma og skulle være alene hjemme om aftenen, røg der en lille kasse flødeboller i kurven (I ved, det må man jo godt, når man nu skal være alene og passe og pleje afkommet, mens ens bedre halvdel er ude og svinge lårene). Jeg havde spottet disse Spangsberg flødeboller hos flødebolleentusiast numero uno og hapsede dem med hjem.
Spiste en med det samme for lige at konstatere, at det er nogle VIRKELIGT gode flødeboller. Lige efter min bog – og efter din, hvis du godt kan lide, at skummet spiller hovedrollen. Jeg synes alle de håndlavede “luksusflødeboller” er dejlige, men nogle gange bliver både chokolade og bund simpelthen for tykt/sødt og overdøvende. Disse er som almindelige slaveflødeboller, bare lækrere in all ways! Perfekt.
Efter den første kom jeg i tanke om frysetricket og smed straks resten i fryseren. Der går heldigvis ikke ret længe før de er frosne, chokoladen knækker endnu højere og skummet bliver helt sejt. Uhmm. Den første kasse røg derfor skræmmende hurtigt, men anden kasse delte jeg med Clausen, Emilie og hendes kæreste og alle tre godkendte konceptet og værdsatte de kolde kvaliteter lige så højt som mig.
Har du prøvet at fryse flødeboller? Eller er der noget andet, du kan anbefale i iskold version?
Jeg putter altid min chokolade i fryseren. På den måde smager det bedre og der er netop rigtig godt med knas i dem.