ALT-GODT-FRA-SKABET-SUPPE

REPOST: MIN BEDSTE NEMME CHOKOLADEKAGE

chokoladekage01  chokoladekage03

Det der med at reposte indlæg er ikke noget vi gør det meget i. Men denne kage må og skal på bloggen igen, fordi 1) Den fortjener nogle pænere billeder, 2) Opskriften er skrevet meget irriterende i første indlæg og er svær at få overblik over 3) I er rigtigt mange der søger efter den, men rammer ind på vores gamle blogadresse, hvor jeg ikke tjekker for kommentarer, der skal svares på 4) Den smager PISSEgodt 5) I derfor lige skal have chancen for at falde over den igen (sidst jeg skrev om den var i 2011(!)).

Kagen er så nem at det næsten gør ondt og er derfor ret så god at have i baghovedet, hvis livet lige pludselig kræver kage. Og det gør livet som bekendt en gang i mellem.

Så uden flere dikkedarer, kommer her en god, nem, billig chokoladekage (kakaokage faktisk, for den er ikke videre fancy i det), men det kan man heldigvis ikke smage!

Til 20 små hapsestykker, skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl mel
  • 4 spsk kakao
  • 1,5 tsk vanillesukker
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150-175 grader (ikke varmluft)
  • Smelt smørret og lad det køle af
  • Rør æg og sukker sammen – det skal ikke piskes (!), bare røres stille og roligt sammen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og si dem ned i æg- og sukkerblandingen og rør det sammen med det smeltede smør.
  • Fór en lille form med bagepapir og hæld dejen i – jeg bruger en 25×20 cm form. Ind med kagen i ovnen og lad den stå i 25-30 minutter.
  • Ovne er forskellige, så sæt gerne uret til lidt før og Stik i kagen med en kniv. Kagen er færdig, når der stort set ikke hænger noget ved. Den må gerne stadig være blød inden i, ellers bliver den kedelig, synes jeg.
  • Ud og køl af. Og så gerne i køleren natten over. Jeg kommer dog altid til at spise noget af den samme dag. Der er den altså heller ikke dårlig. Den bliver lidt mere kompakt og chewy af at “trække”. Jeg kan faktisk både lide den friske og den satte version.

 

chokoladekage02

Og hvor mange er den så til?! Det spørgsmål har jeg fået en trilliard gange på første indlæg om kagen. Og det er altså et svært spørgsmål. Kagen skal bages i lille form og syner ikke af meget, men den er ret heftig og intens. Den størrelse stykker, som I kan se på billedet, bliver der vel nok en 20 stykker af. Man kan sagtens spise mere end et, sagtens! Men man kan godt nøjes med 2 fx. Hvis man skal. Så hvor mange kagen er til, kommer nok lidt an på hvordan den bliver serveret: som det eneste søde til kaffe efter frokost/aftensmad – eller om den portionsanrettes med is/frugt/noget andet godt.

Den fungerer formidabelt til begge dele 🙂

Edit: HOV! Jeg skal da på ingen måde lade som om denne kage er af egen opfindelse. Den stammer nemlig fra min gode gamle kagekogebog “Kager, der smager”!

6 kommentarer

  • Vinni

    Smukt kagefad, krus og glas! Kan du fortælle mig hvor det er fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gane & Gaffel

      Tak, Vinni. Det er også nogle af mine yndlingssager. Tallerkenen er fra Søstrene Grene, koppen er fra Studie Arhøj (se www-arhoj.com), som bl.a. kan købes i Stilleben, og glasset har jeg købt i en genbrugsbiks.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Wow, hvor er den god! Har bagt den som muffins, og her virker den også strålende. Ja det er faktisk en kage, der næsten er FOR meget! Jeg kom grove stykker chokolade i, det havde jeg måske ikke behøvet… 🙂 Den bager jeg til vejfest i weekenden. Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Hvor fedt, Michelle.Tak fordi du tog dig tid til at skrive – og tak for muffintip! Den originale opskrift er vist med valnødder i, så det kan være, at det er værd at prøve!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivian

    Hejsa.
    Leder efter en opskrift jeg skal bruge til chokolade-lagkagebunde (til en M&M og kitkat-kage).
    Mon jeg kan lave lagkagebunde af denne? Og tænker du at 1 x opskrift er nok til 2 bunde eller skal jeg lave dobbelt?
    Hvis man laver dobbeltportion, gad vide om man så kan bage det hele ad én gang i en rund springorm eller man skal bage hver enkelt for sig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Kære Vivian. Vi er desværre ikke så ofte inde og tjekke kommentarer, så jeg ser først din besked nu. Jeg håber t du fik lavet en megalækker lagkage. HVIS du brugte opskriften, og læser dette, så hører jeg meget gerne, hvordan det gik! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALT-GODT-FRA-SKABET-SUPPE