Muller og fritter

Asiatisk posemad


Af Emilie

OK – ved godt det måske ikke er verdens mest sexede overskrift, men altså denne middag ER faktisk asiatisk-inspireret OG frostposer er essentielt for nem tilberedning, så der er her tale om en såkaldt sigende overskrift.

Men for at starte med begyndelsen, så startede det hele egentlig med, at jeg gerne ville kaste mig ud i at lave peanutbutter satay-sauce, og så var det jo bare om at komponere resten af middagen rundt om tilbehøret. For at holde det hele i den asiatiske genre blev det til kylling satay spyd og asiatisk kartoffel/grøntsagsfad i ovn. Nogle vil måske mene, at et asiatisk kartoffelfad er en ret mærkelig tilsnigelse for, at få kartofler til at passe til det asiatiske køkken, men jeg synes egentlig, at jeg slap ret godt afsted med det (hvis jeg altså selv skal sige det:)). Det asiatiske bestod i en god omgang sweet chili sauce/cayenne/soya/olie garnering af kartofler, rødløg og gulerødder. Den søde klistrede chili sauce giver en lækker let karamelisering af kartoflerne, der gør dem helt anderledes sprøde og søde end almindelige ovnkartofler.

Til 2 sultne mennesker endte middagen med at bestå af følgende:

Spyd
3 kyllingebryster (og grillspyd)
Sweet chili sauce
Olie
Salt, peber og cayennepeber

Kartoffelfad
5-6 kartofler
2-3 rødløg
4 gulerødder
Sweet chili sauce
Soya
Salt, peber, cayennepeber

Peanutbutter sataysauce
1/2-1 dl. peanutbutter
1/2 dåse kokosmælk
1 spsk soya
1 spsk brun farin (det glemte vi at købe, så vi erstattede med honning, det fungerede fino)
Chili (det glemte vi også, men erstatningen – pizzamandens chiliolie – var helt perfekt)
1 spsk fintrevet løg

Jeg startede med den gode cremede peanutbutter satay sauce, da den gerne må stå og sætte sig lidt. Peanutbutter og kokosmælk røres sammen i en gryde og der smages til med de øvrige ingredienser. Når saucen er kogt op, skal den bare stå og hygge sig lidt i gryden, så den er lun ved servering.

Og så til frostposerne. Først skæres kartofler i grove tern, rødløg i små både og gulerødder i skiver. Alle ingredienser blandes i en frostpose med en god sjat af sweet chili sauce, olie, soya og lidt krydring med salt, peber og cayenne (pas på med cayennen, vores version var i al fald overraskende spicy). Frostposen er en supernem og ikke-messy måde at få krydderier og olie godt fedtet rundt om grøntsagerne. Kartoflerne smides i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter.


Samme opskrift følges for kyllingerne. Brysterne deles i 2-3 mindre filetter, der får samme tur i en frostpose som kartoflerne og deres venner. Hver styk kylling spides på et grillspyd og er klar til panden. Lidt mere olie smides på panden og spydene steges. Der skal vendes ofte, da den søde chili sauce også karameliserer på panden og nemt brænder baduljen på. For den sikre måde, hvor panden ikke helt klistres til, kan man starte på panden og så smide spydene i ovnen til de er færdige. Totalt skal de have ca. 15 minutters tid.


Og vupti – takket være en masse sød chili sauce og et par frostposer er der klar parat til god asiatisk middag.For det sunde indslag kunne man jo godt bikse en agurk/sugar snaps/frisk chili/rødløgs agtig salat sammen, drysset med lidt ristede peanuts. På den helt almindelige skaldede mandag, denne middag blev indtaget, blev det grønne indslag til små sprøde gulerødder on the side.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Muller og fritter