RAR RÅKOST

LAMMEPØLSERET

lammeret

Nogle gange skal aftensmaden gerne være meget nem, uden at den af den grund bliver kedelig. Og denne ret passer perfekt på begge krav! Plus en del af ingredienserne ofte allerede er finde i køleskabet. Retten opstod ud fra et ønske om at bruge Emmery’s helt fantastiske chipottlepesto. Pestoen består bl.a. af soltørrede tomater og selvfølgelig chipottle (røget chili) og smager bare såååå godt!

Du skal bruge:

 • Små kartofler
 • 1 løg
 • 1-2 fed hvidløg
 • Chipottlepesto
 • Flåede tomater
 • Oregano
 • Et lille drys sukker
 • Salt & peber
 • Feta
 • Ferske lammepølser (andre pølser kan også sagtens fungere, fx cumberlandpølserne, som Emilie brugte til spaghettisøndag for et par uger siden, er jeg sikker på vil være super gode i også. Jeg fandt mine lammepølser i Irma, som havde en masse frisk lam fra Irland i forskellige afskygninger).

Start med at skylle kartoflerne og smid dem i et ildfast fad med en gang salt og olivenolie og put dem i ovnen i ca. 20 min. ved 175 gr.

I en gryde steger du det hakkede løg og hvidløg i en smule olie, indtil de er klare. Tilsæt et par gode skefulde pesto og steg det kort med, tilsæt tomaterne og lad det hele småkoge under løg i 10-15 min. Smag til med sukker, salt, peber og oregano.

Mens saucen simrer, skal pølserne i spil. Jeg gjorde det, at jeg tog skindet af pølserne, skar dem i mundrette bidder og stegte dem på en panden – nærmest som små frikadeller. Når de er gennemstegte kommes de op i tomatsaucen sammen med feta i tern (jeg brugte gedefetaen fra Kirk, som jeg er ret pjattet med).

Og så er det bare at servere! Meget meget nemt, meget meget velsmagende!

1 kommentar

 • Ina

  Du har simpelthen mange lækre opskrifter.. Jeg kan godt smide alle min kogebøger væk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAR RÅKOST