KYLLE-RYLLE SOM SALAT

GRIS PÅ GAFLEN

PhotobucketSelvom vi her på bloggen er tre glade salat og suppe damer, så er der vist heller ingen tvivl om, at vi også godt kan tage fra på den mere maskuline mad-front. SÅledes har vi længe gået og ævlet om, at det da også kunne være mægtigt sjovt at forsøge os udi en omgang pulled pork, der om noget er en herre-ret, der har gået sin sejrsgang rundt omkring i det danske blog-land.

Så da Lise og jeg langt om længe havde lidt tid til overs til madlavning (udover at rende ned til Boys og hente kyllinger) her på sidste weekends sommerhus-tur med et par søde veninder, blev det pulled pork, der stod på menuen. Vi købte derfor en rar 2 kg’s nakkefilet (nok til ca. 8 personer) hos sommerlandets lokale slagter og gik ellers i krig med dyret. ‘Rubben’ blev til efter gastromændenes populære forskrift – den kan I finde lige her, og så blev dyret ellers smidt i køleren natten over.

Lise var go’ og stod forfærdeligt tidligt op dagen efter, så dyret kunne komme en tur i ovnen på 110 grader de første par timer, mens vi sov videre. Ved en 10-tiden kunne vi ikke strække den længere, og der skulle gang i grillen. Men DET var vi da godt nok ringe til!! Vi havde fundet en eller anden snedig opskrift (vist nok denne), der gik ud på at ligge kullene i en fin cirkel rundt om dyret, og så antænde lidt kul fra en ende af. Vores ‘opstarts-kul’ gik bare slet ikke i gang med at antænde cirklen, så det endte med, at vi måtte have gang i adskillige ombæringer kul i grill-starteren (sådan ca. noget med at bruge 5-7 kg kul på projektet!!). Samtidig blev vores dyr bare slet ikke hot nok og grilltermometeret stod stædigt fast på 55 grader i faretruende lang tid.

PhotobucketSå med bare et par timer tilbage inden aftenens gæster dukkede op, var panikken til at tage og føle på, og vi var millimeter fra at flå dyret fra grillen og ind i ovnen. Men så lige med ét og på ganske mirakuløs vis, kom der fut i løjerne og god varme i Weberen, og vi endte med at have et nogen-og-halvfems-grader varmt dyr klar da gæsterne dukkede op!

PhotobucketOg så var det ellers bare om at flå det dejligt trevlede og supermøre kød fra hinanden og servere det med skønt sommerligt tilbehør i form af nye kartofler, coleslaw (denne opskrift + tyndskåret fennikel), vandmelonssalat, nybagte boller og rigeligt rød- og hvidvin til at dulme stressen over det stædige dyr, der havde givet os så mange kvaler i dagens løb:)

PhotobucketPhotobucket

4 kommentarer

 • Hvilken dejlig tallerken, ja det smager skønt, fin idé med tilføjelsen af feniklen. Ha en dejlig weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er simpelthen en fantastisk ret! Kunne være man skulle finde en undskyldning for at stå tidligt op og lave den en af dagene 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Så fantastisk, og ja, kræver bare en undskyldning – sultne venner er altid en go en af slagsen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KYLLE-RYLLE SOM SALAT