MODERLIG MADKÆRLIGHED
For mig handler mad rigtigt meget om minder og mennesker. Mad kan vække følelser i en – og minder om svunden tid. Nogle retter smager bare af barndom eller af sommer. Og selvfølgelig er mors mad noget af det bedste.
Forleden skulle Clausen og jeg hjem til min mor og spise. Det var bare en almindelig dødelig mandag, så jeg forventede ikke det store. Men nu er det jo min mor.. Og jeg var sulten. Så jeg kunne ikke dy mig for liiige at spørge min mor, hvad der var på menuen. Det så sådan her ud:
Blev simpelthen så overdrevet begejstret! Min mor havde selvfølgelig allerede været i gang med at udtænke en menu der tydeligvis læste mine tanker. Jeg havde netop gået og snakket med en kollega om stenbiderrogn og sukket efter at få årets første portion på tallerkenen. Min mor kender min svaghed for de små lyserøde rogn og havde sikret sig en fin (og dyr) portion hos fiskehandleren.
Vi fik stenbiderrognen på den helt klassiske manér (i min verden) med avokado, creme fraiche og rødløg til. Haps!
Koteletter i fad havde jeg fornylig sukket over, at min mor lavede til mine nevøer og ikke til mig. Og selvfølgelig husker hun lige sådan en detalje og laver det præcis, som jeg elsker det. Med tomat, fløde, cocktailpølser og champignoner.
Desserten var ramt af en sms-stavefejl, men var altså en eclair fra La Baguette-bageren, som smagte lidt af sommer i al dens hindbær-glory. En ret perfekt afslutning på et helt perfekt måltid.
Det hele smagte lige som det skulle og jeg var en meget mæt og taknemmelig datter, der kunne trille fra spisebordet.
Nogle gange kan selv den mest avancerede restaurantoplevelse altså ikke slå mors madgryder. Har I det også sådan?
PS. TAK MOR, vi kommer snart igen! 🙂
Stenbidder er bare mums – og den forret ligner også en min mor laver ofte – elsker den 🙂
Og den dessert ser jo vildt fråderen ud 🙂