NAKKEKOTELETTEN - HVERDAGENS RIBEYE

MELBOURNE CANTEEN REVISITED

 photo melbourne05_zps3d414a79.jpg

 photo melbourne07_zps7dd34282.jpg

Emilie og A gæstede allerede Melbourne Canteen omkring nytår og faldt pladask for stedet – og ikke mindst deres avocado on toast – se selv her. Men jeg havde alligevel ikke helt forstået hvor godt det var – og blev også selv lidt overrasket over, at jeg blandt al den sindssygt dejlige mad, vi fik i Berlin, har følt størst trang til at fremhæve en så simpel ret som avocado på brød, når folk har spurgt hvad vi fik at spise i Berlin. Derfor fortjener Melbourne Canteen endnu et indlæg her på G&G!

 photo melbourne04_zps9e51cb13.jpg

Og hvad er det så med den Avocado on toast..? Tja, det er altså “bare” noget uhyre lækkert brød med god krumme og smag uden at være alt for dominerende, der er perfekt ristet, smurt med smør (haps) og draperet med modne avokado-stykker, der nogle dage er most lidt mere end andre. Og så lime on the side. Og peberkværn (hvis den ikke kommer af sig selv, beder man bare om den). Og så er det bare at give et kværn peber, et ordentligt skvis lime og måske et nip salt, så er man godt på vej i himmelen. Der er noget med det sprøde robuste brød og den smørbløde avocado, der bare går hamrende godt i spænd. I bliver altså nødt til at prøve det, hvis I kommer forbi!

Vi var jo som tidligere nævnt team dele-mad, der var i Berlin sammen og derfor fik vi også mulighed for at prøve et forholdsvist bredt repertoire af retter af:

 photo melbourne02_zpsb59c869c.jpg

Heriblandt en eggs florentine, hvor ægget desværre lige havde fået en tand for meget, men ellers var rar og fin.

 photo melbourne03_zpsea7defdd.jpg

En omgang corn fritter, som bestod af små pandekager med majs, bacon, avocado og koriander samt frisk salat – derudover et par syltede tomater (a la Dyrehavens), som virkeligt gjorde lykke! I det hele taget var det et labert mix, hvor særligt korianderen og tomaterne var med til at løfte majspandekagerne op over skyerne.

 photo melbourne09_zps914ae4c6.jpg

Scrambled eggs, som virkeligt var lækre. Jeg er altid lidt nervøs, når jeg er ude og bestiller scrambled eggs (særligt i DK), for hold da op man kan få mange ringe versioner af den ellers rimeligt simple servering. Vi sad dog ved siden af en fransk herre, der fik en omgang skramle-æg serveret og så turde vi godt! De var helt perfekte!

 photo melbourne01_zps712cf8db.jpg

En omgang ricotta-pancakes med banan og sirup – dejlig afslutning på alle de andre retter 😉

 photo melbourne08_zps8bb9a5b1.jpg

Et glas friskpresset appelsinjuice eller tre blev det også til!

Alt i alt er Melbourne Canteen et fortrinligt og hyggeligt morgenmadssted (og muligvis ditto frokost- og aftensmadssted – det har vi ikke fået tjekket ud), som bestemt kan anbefales. Vi fik også indtaget et par flat whites (a la milchkaffee) undervejs, som var gode og milde i smagen.

 photo melbourne06_zpseb296d34.jpg

 photo melbourne10_zps6e5a7aa8.jpg

Vi kommer helt sikkert igen, næste gang Berlin står på programmet!

PS. Er man ikke heelt mæt efter sådan en omgang, ligger der et fortræffeligt og hyggeligt croissanterie i gaden. More to come om stedet inden længe!

Du finder Melbourne Canteen på Pannierstraße 57, Neukölln, Berlin.

6 kommentarer

 • Ih altså sikke nogle flotte og virkelige lækre mad billeder! Du forstår i hvert fald også at sælge advokado-brød ideen :b det ser jo for lækkert ud

  Forresten har jeg en giveaway kørende, hvor man kan vinde et gavekort på op til 1000 kr. til tøj eller sko. Deltag her, hvis det har interesse 🙂 http://imeldascloset.bloggersdelight.dk/2013/08/vind-et-gavekort-pa-op-til-1000-kr-til-toj-eller-sko/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jamen Louise, det var virkelig også helt fantastisk! Og tak for ros for billederne. Jeg kæmpede noget med den direkte sol, vil jeg sige 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Everything looks so delicious!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina J.

  Hej Julie
  Sikke nogle flotte billeder:)
  Jeg har faktisk selv lige besøgt stedet for 14 dage siden, det var rigtig lækkert. Tak for anbefalingen:)
  Jeg fik bl.a også en friskpresset juice, og det fik mig til at savne friskpresset juice i hverdagen. Jeg har haft en saftpresser i lang tid, men desværre opholder den sig mest i skabet. Da jeg kom hjem følte jeg mig dog inspirerede til at presse noget juice, men det måtte gerne være lidt anderledes end bare appelsin juice og sådan. Jeg søgte efter juiceopskrifter og stødte på denne side http://madmaskiner.dk/juice-opskrifter/
  Jeg har indtil videre prøvet 2 af de opskrifter, og de var virkelig gode:)
  syntes bare lige at jeg ville dele det med jer herinde:)

  Mvh Stina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Stina.
   Tusind tak! Dejligt at du kunne bruge anbefalingen – og at Melbourne Canteen var en god oplevelse. Jeg går selv og drømmer om snart at tage lidt til Berlin igen 🙂 Og ja, juice er jo en fantastisk opfindelse. Jeg tjekker siden ud, du linker til! Tak! Jeg har dog også lige været så heldig at få Louisa Lorangs nye bog “Juice & Co”, som byder på juice, shakes, shots og sunde is. Jeg har ikke nået at kigge så meget i den endnu, men jeg har smagt lidt derfra og det var super, så det tegner godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NAKKEKOTELETTEN - HVERDAGENS RIBEYE