PERFEKTE RØRÆG

HJEMMELAVET MÜESLI

muesli2
Hjemmelavet müesli eller granola, eller hvad man nu vil kalde det er ikke en nyhed her på bloggen og bestemt heller ikke i blogland i det hele taget. Men jeg genopdagede min kærlighed til den hjemmelavede slags her i den nyligt forgangne påskeferie, som vi spenderede på Mallorca.

Vi havde nemlig fået købt lidt for mange havregryn til, at Ella kunne nå at gøre kål på som havregryn med mælk. Og da vi samtidig havde fundet nogle fantastiske ristede hasselnødder i supermarkedet, så blev resterne til en hjemmelavet müesli I ikke skal snydes for. For det er altså helt vildt nemt at lave – og vi har fortsat festen efter vi er kommet hjem – og når sådan noget overlever i en hverdagsstresset børnefamilie, som her i hytten, så kan det overleve hos de fleste 😉

Til et stort sylteglas brugte vi:

  • 4 – 5 store håndfulde grovvalsede havregryn
  • 4 spsk. flydende honning
  • 20 g. smør
  • 1/2 tsk kanel og 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 stor håndfuld ristede, afskallede og grofthakkede hasselnødder
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • 1 stor håndfuld kokosflager

 

Forvarm ovnen til ca. 175 grader varmluft.

Smid honning på en pande. Varm op og smid smør på (præcis, som hvis du skulle lave brunede kartofler!). Vend havregrynen i smør og honningblandingen til det hele er fedtet godt sammen. Hvis det hele virker lidt for tørt, så supplér gerne med lidt ekstra honning. Drys til sidst kanel og vaniljepulver over.

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel havrgrynsblandingen jævnt på pladen. Sæt i ovnen i ca. 5-10 minutter alt efter din ovns effektivitet. Tag grynene ud og lad køle lidt af før du topper op og blander de ovnbagte gryn med de øvrige ingredienser.

Opbevares i en lufttæt beholder og indtages med en god youghurt, tykmælk, ymer eller lignende og frisk frugt eller bær efter lyst, behov og køkkenskuffernes beskaffenhed!

mueslimuesli3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PERFEKTE RØRÆG