Forberedelser til kanotur – part one
Af Emilie
Lige om lidt står ferien på en tur til det svenske – mere præcis kanotur i det svenske. Rejsekammeraterne er gamle venner fra gymnasie-tiden og traditionen er lige så lang som vi har kendt hinanden – i al fald for drengenes vedkommende. Vi piger fik lov at komme med for sådan ca. 5 år siden – og er nu efter en god lang tænkepause (gad vide, hvad de sku tænke over…) blevet inviteret med igen. Det har min veninde N og jeg taget imod og nu gået i gang med forberedelserne. Sådan fire dage i en kano kræver altså en del madplanlægning, når man i udgangspunktet ikke er det største naturmenneske. Men N havde startet en god Facebook-huskeliste op, og jeg er startet med de første indkøb (ved ikke helt, hvordan det skal være i kanoen…)
Som det ses, består kano-rationeringen af en god blanding langtidsholdbare sager, der let kan tilberedes på Trangia. Disse blir kombineret med et forsøg på lidt grønt og luksus i form af papvin – hvilket vi på sidste kanotur fandt ud af var et HIT – papkassen smides ud inden afgang, og så har man på et sekund handy-camping vin i plastikpose!
I morgen følger del 2 af kanoforberedelserne, hvor jeg vil lave cheddarost rug/hvedeboller og pølsehorn til turen derop (opskrifter og billeder følger!). Dejen til bollerne er rørt sammen og står nu i køleskabet og hygger sig med en koldhævning til i morgen.
Og tjek så lige mit fine spisesæt med det bålmads-agtige navn Light My Fire – det blev indkøbt til sidste kanotur (vist faktisk i en eller anden fancy designbiks i Malmø) – og består af alle nødvendigheder til madindtagelse i naturen – stor tallerken, lille skål, krus, spork (gaffel/ske) og skærebræt/si – synes selv det er ret tjekket, at jeg ejer sådan et sæt når det nu kun er 2. kano/camping tur jeg er på i mit liv!
Ingen kommentarer endnu