NEM KYLLINGEGRYDE

SYLTEDE RØDBEDER

syltederoedbederI anledning af julen – og en masse ubrugte rødbeder fra et par Aarstiderne-sendinger, blev dagen i går min ilddåb udi syltede rødbeder – og de blev altså gode, kan jeg hilse og sige! Har du også lovet familien at medbringe hjemmesyltede rødbeder til en af julens mange fester (eller vil du bare gerne upgrade lidt fra de syltede fætre fra Beauvais og lignende), så kan denne opskrift anbefales. Der bliver til ca. 3 mindre sylteglas – så rigeligt til en mellemstor julefrokost.

Opskrift inspireret af Aarstiderne:

  • 4 store rødbeder
  • 250 g sukker
  • 5 dl hvidvinseddike
  • 2 nelliker
  • 1 enebær
  • 2 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • ca. 5 cm peberrod i skiver

 

Rens og kog rødbederne i saltet vand til de er møre (ca. 30 min.). Hæld vandet fra, og afkøl rødbederne let i koldt vand. Gnub skrællen af – evt med hjælp af en kniv, og skær rødbederne i skiver. I mit tilfælde blev det til små ‘halvmåner’, da rødbederne var ret store og en skive ville blive lige gigantisk nok.

Til lagen koges sukker, eddike og krydderier til sukkeret er opløst. Tilsæt skrællet peberrod i skiver.

Læg de skivede rødbeder i rengjorte patentglas og hæld den kogende lage over sammen med peberroden. Luk med det samme og afkøl. Opbevares i køleskab.

syltederoedbeder2 syltederoedbeder1 syltederoedbeder3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEM KYLLINGEGRYDE