SYLTEDE RØDBEDER
I anledning af julen – og en masse ubrugte rødbeder fra et par Aarstiderne-sendinger, blev dagen i går min ilddåb udi syltede rødbeder – og de blev altså gode, kan jeg hilse og sige! Har du også lovet familien at medbringe hjemmesyltede rødbeder til en af julens mange fester (eller vil du bare gerne upgrade lidt fra de syltede fætre fra Beauvais og lignende), så kan denne opskrift anbefales. Der bliver til ca. 3 mindre sylteglas – så rigeligt til en mellemstor julefrokost.
Opskrift inspireret af Aarstiderne:
- 4 store rødbeder
- 250 g sukker
- 5 dl hvidvinseddike
- 2 nelliker
- 1 enebær
- 2 peberkorn
- 1 laurbærblad
- ca. 5 cm peberrod i skiver
Rens og kog rødbederne i saltet vand til de er møre (ca. 30 min.). Hæld vandet fra, og afkøl rødbederne let i koldt vand. Gnub skrællen af – evt med hjælp af en kniv, og skær rødbederne i skiver. I mit tilfælde blev det til små ‘halvmåner’, da rødbederne var ret store og en skive ville blive lige gigantisk nok.
Til lagen koges sukker, eddike og krydderier til sukkeret er opløst. Tilsæt skrællet peberrod i skiver.
Læg de skivede rødbeder i rengjorte patentglas og hæld den kogende lage over sammen med peberroden. Luk med det samme og afkøl. Opbevares i køleskab.
Ingen kommentarer endnu