SPIS OP! OG SUPERSIMPEL SALAT

HVOR HELDIG KAN MAN VÆRE? ROM PT. 1

Photobucket

“Så du lige de små fine kager?” Spurgte Clausen, da vi i raskt trav var på vej ned på en lille bar og så videre på en af Roms store kirkegårde.

Jeg havde ingenting set og vi gik hurtigt et par skridt tilbage for liige at se nærmere på sagerne. Og dér bag et meget beskedent ydre og en lille isafdeling stod der de fineste små kager på rad og række.

Der var intet andet for end at smage på en enkelt – bare for at tjekke om kvaliteten var i orden. Og yes – det var den! En fin lille sprød kage, dejligt luftig flødeskum og på toppen fine små skovjordbær. Alt efter temperament var det en lækker stor mundfuld eller tre små skønne bidder (gæt selv hvem der valgte hvilken spisestrategi :-)).

Photobucket

Nåhja, det kunne jo være en enkelt heldig kage blandt mange kedelige, så for en sikkerhed skyld besluttede vi os for at smage en til hver. Clausens med creme, kiwi og jordbær, min med et fint swirl af noget, der meget vel kunne være Nutella – ja og dog. Konsistensen var lidt en anden, men smagen gik i samme retning. Endnu en fin og sød smagsoplevelse.

Photobucket

Photobucket

Mange af kagerne så fristende ud og småkagerne, som jeg selvfølgelig ikke fik noget billede af, blinkede også til os. Men vi besindede os og smuttede videre efter at have rost kagerne til den søde mama bag disken. Det var faktisk frokost der stod på menuen.. Og så er der jo bare endnu en ting, der ligger og venter på at blive udforsket yderligere næste gang man er i Rom.

Prisen.. 2 for 1 euro! Det er da et fund til de penge.

Photobucket

Den meget diskrete facade. Hvem skulle tro, at den gemte på så fine fornøjelser 🙂

Skal du selv til Rom anytime soon – og er du i nabolaget, så smut forbi Via Degli Ausoni 26 i Lorenzo-området.

Frokosten blev forresten en god omgang pizza nydt på den kæmpestore og smukke kirkegård Cimitero Monumentale del Verano, som ligger lige i nærheden.

Photobucket

Photobucket

Dette er selvfølgelig bare én af de rare madoplevelser, jeg nåede at have på mit visit i Rom, hvor Clausen pt. residerer. Jeg satser på at fortælle om en del flere – stay tuned!

Og nåh ja, HVIS der er nogle af jer, der sidder og undrer jer over mit pludselige sukkerindtag, så kan jeg fortælle at jeg ifm. med Rom-turen besluttede at gå i et åbent forhold med den diæt jeg ellers har været på de sidste 4 måneder (7 hvis man tæller vores on-off periode med også). Hvad der skal ske herfra ved jeg ikke helt endnu.. Men KORS det var gode kager! 🙂

10 kommentarer

 • Anna

  Stort tillykke med beslutningen, Julie. Den kage var dig vel forundt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hihi tak Anna. Lige nu føles det mest som en antibeslutning. Men det er i hvert fald meget dejligt at smage både tiramisu, is og kage i Rom 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Julie,
  Først lækre lækre kager 🙂
  Det er sådan at jeg skal til Rom med familien (5 i alt) d 2 juni da min mor fylder 60. Tænkte på om I har oplevet noget spændende – både hvad angår at se ting, men også smags oplevelser, som du synes skal prøves? Så tager jeg rigtig gerne mod et fif 🙂
  Mange tanker og forsat god ferie fra Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Ida
   Fedt med en tur til Rom! Jeg har efterhånden været i Rom en del gange og ser ikke så mange seværdigheder mere, men hænger ud med min familie, spiser på gode restauranter osv. Alle de klassiske seværdigheder kan du selvfølgelig også sagtens læse om i guidebøgerne, så her vil jeg bare anbefale dig et par enkelte ting at se på:
   Kirkegården, som jeg nævner i indlægget. Cimiterio Monumentale del Verano er virkelig smuk og storslået. Den ligger i det “unge” område Lorenzo, som er præget af mange hyggelige gå-ud-steder, gadestemning og unge øldrikkende studerende.
   Er I til moderne kunst kan jeg helt sikkert anbefale måde Makro og Maxxi – to moderne kunstmuséer i Rom. Det var noget af det jeg fik set senne gang og ellers synes jeg har manglet lidt.
   Pantheon er et must!! Fantastisk smuk bygning.
   Udsigten fra Villa Borghese er så smuk og storslået! Og parken er også hyggelig at daske rundt i. Der er solnedgang at se deroppefra, men den kan anbefales på alle tider af dagen. Tæt på den spanske trappe og Piazza del Poppolo.
   Mht. spiseoplevelser, har jeg mere på vej. Jeg har også skrevet om både Pompi (https://ganeoggaffel.dk/2011/11/roms-bedste-tiramisu-og-kaffeis/) og Osteria La Gensola (https://ganeoggaffel.dk/?s=osteria+la+gensola), som stadig er mere end værd at besøge.
   Ellers er det bare at holde øje her på bloggen 🙂 Rigtig god tur!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt, tak Julie hvor er det bare gode tips 🙂
   Printer lige dit svar ud, så jeg har det 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Dejligt du kan bruge det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Min søster og jeg over vejer en ferie til Rom. Da du anbefale nogle gode hoteller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Anne. Nej jeg har desværre ingen hotelanbefalinger. Min bror bor i Rom, så vi lejer tit en lille lejlighed eller et rum i nærheden. Men det giver nok ikke så meget mening, når man skal besøge ham 🙂
   Dog kan jeg KUN anbefale Rom som feriedestination! God tur, hvis I kommer afsted.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mira

  Hej
  Skøn blog og jeg elsker ROM! Vil derned igen og tager dette tip med…
  og hvor får jeg så fingrene i de lækre pizzastykker, i indlægget?
  OMG – de ser gode ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Mira. Vi deler begejstringen for Rom. Her er sååå dejligt! Det korte – og måske lidt irriterende svar – er stort set: alle vegne. Jeg kan ikke huske præcis hvor dette var, andet end at det var i nærheden af kirkegården, der er nævnt ovenfor. Til gengæld er byen FYLDT af lækker pizza, så det er bare om at komme afsted og gå ud på gaden og spise sig en pizzapukkel til!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPIS OP! OG SUPERSIMPEL SALAT