FIGHT-OFF: LAKS VS. FLÆSK
Man har ikke rigtig været på Roskilde Festival, hvis ikke man har inhaleret en flæskestegs-sandwich eller to fra Meyers Deli og Bageri, og derfor er det vist heller ikke et minut for tidligt, at vi beretter om Gane & Gaffels besøg hos Meyers på årets festival.
Faktisk var vi så heldige at komme lidt behind the scenes hos Meyers jf. vores madformidler-tjans på festivalen, og kan derfor give lidt insider-stats på mængden af råvarer, der går til de store mængder flæskestegs-sandwich, der bliver sat til livs af de sultne gæster i løbet af bodens åbningstid. Således kan vi løfte sløret for, at der fx går 5 tons svinekam, 1 ton dijonmayo, ca. 20.000 hjemmebagte ølandshvedeboller og 240 frivillige til at kreere den populære sandwich! Og i år oplevede boden tilmed at blive totalt udsolgt i friskbagte boller kl. 3 fredag nat efter Malk de Kojn koncerten, hvor alle åbenbart skulle have en flæskestegssandwich at gå hjem på:) Så der er vist ingen tvivl om at flæskestegs-sandwichen er noget af en Roskilde-institution!
Men nu serverer Meyers faktisk også andet end flæskestegs-sandwich i sin bod – fx disker de også op med en ret så habil laksesandwich, som Julie havde opsnappet sidste år – den får beklageligvis bare ikke nær så megen opmærksomhed som sin svinede fætter.
Derfor satte vi os for at smage begge sandwich i en lille sandwich-fight-off. Jeg bestilte laksen og Julie flæsken, og til ustadig (og måske lidt overvældende overraskelse), var de flinke folk i boden, så venlige, at de godt ville skære vores sandwich over i to, så vi kunne smage en halv af hver (Julies glæde over muligheden for at få sandwichene skåret over, kan vist godt liige anes i billedet nedenfor;)).
Og selvom flæsken ER god, så var jeg meget positiv overrasket over laksen. Super lækker fed, koldrøget laks flankeret med en dejlig spidskåls/dild salat vendt i en slags simpel mormordressing. Faktisk tror jeg, at laksen vandt konkurrencen hos både Julie og jeg den dag! Nu skal det måske tilføjes, at de blev indtaget i rimelig habil ædruelighed midt på en dejlig varm solskinseftermiddag – og havde fight-offen taget sted lidt senere på dagen (læs: natten), så kan det godt være, at laksen havde fået lidt mere kamp til stregen;)
Var der andre, der havde fornøjelsen af at smage både laksen og flæsken på årets festival? – så del gerne jeres oplevelse – og fortæl, hvilken sandwich, der fik flest stjerner i jeres karakterbog.
Man kan få Meyers flæskestegssandwich og en modereret version af hans laksesandwich (med peberrod og fennikel i stedet for spidskål) til frokost i hans tre delier i København (Gl. Kongevej, Godthåbsvej og Magasin Kgs. Nytorv) – samt flæsken hver søndag.
Nu var jeg så heldig at være en del af det frivillige team i Meyers Deli, så jeg kom omkring så godt som hele sortimentet, og var også med “bag scenen” (:
Jeg må indrømme, at laksesandwichen indtager en klar førsteplads hos mig – foran både flæsk og vegetar. Det er jo også svært ikke at blive en lille smule varm om hjertet og lakse-hungrende, når man står og ser de store, friske, koldrøgede lakserygge nænsomt blive skåret i fine skiver lige ved siden af en selv. Jeg melder mig på lakse-vognen!
… jeg savner den allerede….
Luise / Sesam, Sesam