NEM OG SUND BANAN-CHOKOLADE IS
Eller i hvert fald en rigtig god wannabe-version af is. Denne dessert er blevet et stort hit i min bog af adskillige årsager: Den er nem og hurtig at lave. Den er sund og uden tilsat sukker. Den er billig. Den smager uhyggeligt godt.
I går lavede jeg ovenstående portion og kom til at smide uforholdsvis meget kakao i. Det viste sig at være perfekt! Isen blev supermørk og rigtigt choko-intens i smagen. Banan-isen kan i det hele taget trække rigtigt meget kakao, så bare giv los, hvis du gerne vil have chokladesmagen til at slå igennem.
Tricket med at lave banan-is er meget simpelt og foregår i to tempi.
1: Lad et par bananer blive rigtigt modne. Skær dem i skiver og smid dem på frost.
2.: Når dessertsulten melder sig, blendes bananstykkerne med ren kakao. Eller solo (men så smager den altså ikke af chokolade, just sayin’). Jeg bruger minihakkeren til min stavblender, men en almindelig stavblender kan også bruges.
Det larmer helt gudsjammerligt til at starte med og bananen bliver først til en slags “støv”. Skub bananen ned, hvis den sætter sig op af siderne. Blend videre og pludselig bliver bananen dejligt blød og gooey på sådan en lækker is-agtig måde.
That’s it!
Jeg bruger ca. en halv banan pr. person. Så bliver det ca. som i min lille skål på billedet.
Banan-choko-isen skal spises med det vuns. Den smelter stille og rolig derudaf og så forsvinder den smækre konsistens.
Har I prøvet at lave banan-choko-is? Kan huske at bananisen solo havde sin storhedstid på diverse madblogs for lidt tid siden. Men det er altså choko-versionen, der har fået en særlig plads i mit hjerte 🙂
Nøj det ser godt ud, det skal prøves! Jeg plejer faktisk at gøre nøjagtig det samme, bare med ufrosne bananer, og så bruge det som en slags sund nutella – det er virkelig også godt!