TIPS TIL BABYMAD: 4-6 MDR.

BANANBRØD MED BESLUTNINGSANGST

bananbroed05

bananbroed01

bananbroed04

For lidt tid siden stod jeg med lige vel mange lige lovligt modne bananer og fik derfor taget mig sammen til endelig at få lavet et bananbrød. Noget jeg har haft planer om lige siden, jeg så denne opskrift – og det er også her jeg har hentet inspirationen fra.

Samtidig blev det Bennys første bageprojekt, og det var altså ret så hyggeligt, kan jeg afsløre. Vi fordelte arbejdsopgaverne sådan, at han rørte i skålen og jeg tilføjede ingredienserne.. Og forsøgte at holde dem i skålen undervejs. Skålen stillede vi på hans stols “fodplade,” som har en rigtigt god arbejdshøjde. Så slap vi også for at han skulle op at stå på taburet el. lign. i vores stadig ufærdige køkken.

Bananbrødet er utroligt nemt at smække sammen og jeg forudser det blive bagt igen og igen i uendelige variationer. Denne blev med både rosiner og chokolade (deraf beslutningsangsten) og derudover kanel, birkes og appelsinskal som smags- og knasgivere. De tre sidstnævnte ingredienser kan man sagtens skrue op for, hvis man vil have lidt mere kul på smagen.

Du skal bruge:

3,5 mellemstore bananer
3 æg str. M/L
2 dl self raising hvedemel fra Amo (kan erstattes af almindeligt hvedemel og 1-2 tsk bagepulver)
1,5 dl fuldkornshvedemel
1/2 dl havregryn
1 dl rosiner
1 lille dl mørk hakket chokolade
2 tsk birkes
ca. 3 tsk kanel
ca. 1 tsk revet appelsinskal (husk det skal være øko)
1 stor tsk dadelsirup (kan erstattes med honning eller andet sødemiddel)
ca. 50 g smeltet smør

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader
Smelt smørret i en gryde og lad det køle.
Massér bananerne med skrællen på, så er de nemmere at mose med en gaffel efterfølgende.
Kom bananerne i en skål sammen med æggene og mos og miks godt med en gaffel
Tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen.
Smør en rugbrødsform og hæld dejen heri
Sæt brødet i ovnen – det skal have ca. 40 minutter, men tjek gerne til det efter 30 ved at stikke i det. Hænger dejen ikke ved, er brødet færdigt. Skulle overfladen være ved at blive for mørk, men er brødet endnu ikke færdigbagt, så dæk formen med staniol.

Lad brødet køle af og servér med eller uden smør (jeg siger med!) og til en god kop the eller kaffe.

Opbevar brødet i et viskestykke. Det holder sig rigtigt fint og kan evt. ristes i skiver på brødristeren, når det begynder at blive lidt tørt i kanterne.

Har du også brune bananer i overskud, men ikke den store lyst til bananbrød, så tjek andre gode idéer her og her. Jeg er særligt hooked på de hjemmelavede bananchips pt.

bananbroed02

bananbroed03

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIPS TIL BABYMAD: 4-6 MDR.