INSPIRATION TIL JULEMENUEN
Nu er der ikke mange 24 timer til, at vi allesammen sætter os til diverse juleborde rundt omkring i det danske land, og så skal der ellers smovses herlig julemad til den store guldmedalje. Det er noget vi ser mægtig frem til her på bloggen – og i mit lille hjem har den fx stået på risalamande forberedelser og småkage-bagning til lyden af, hvad P3 nu har budt på af julemusik dagen lang. Men selvom vi har varslet lidt julestilhed her på bloggen i disse dage, skal I alligevel ikke snydes for Gane&Gaffel’s greatest hits til morgendagens julemiddag – ikke fuldt udtømmende, men i al fald et godt stykke derhen af:
Prøv fx Lises smækre opskrift på flæskesteg i römertopfen.
Eller Emilies mere klassiske fremgangsmåde med stegetermometer (fra en rar omgang flæskestegssandwich a la Meyers – som man bestemt heller ikke skal kimse af som 1. juledagsmenu, skal jeg hilse og sige!!)Og der er også gevaldig god hjælp at hente fra Lise til den gode hjemmelavede julesovs.
Endeligt kunne man måske prøve sig frem med lidt alternative kålsalater til julemenuen. Fx Julies rødkålssalat med jordskokker
Eller Emilie (og Meyers) fantastiske grønkålssalsa som et syrligt og friskt indspark til fedmen i julemenuen.Næstsidst men ikke mindst guider Julie til den ultimative risalamande og en alternativ kirsebærsauce her og her.
Og så skal man selvfølgelig huske at slutte af med de helt rigtige julesmåkager 🙂
Ingen kommentarer endnu